Haloterapia

Terapia cu sare uscată, cunoscută sub numele oficial de Haloterapie, este tratamentul natural, care constă în inhalarea de aerosoli ce conțin microparticule de sare, dispersate cu ajutorul unui halogenerator, într-un mediu controlat de specialiști. Sarea introdusă în halogenerator este o sare de uz terapeutic de înaltă puritate bacteriologică.

În urma studiilor clinice efectuate, haloterapia și-a demonstrat eficiența în tratarea și ameliorarea simptomatologiei bolilor respiratorii și în stimularea celulelor care luptă împotriva agenților patogeni, întărind astfel sistemul imunitar.

Afecțiuni respiratorii: 

 • Astm;
 • Bronșite, laringite, amigdalite;
 • Polipoză nazală/faringiană;
 • Pneumonii;
 • Alergii respiratorii;
 • Răceli sezoniere; 
 • Otite;
 • Sinuzite;
 • BPOC;
 • Tuse tabagică;
 • Fibroză chistică;

Afecțiuni dermatologice:

 • Eczeme;
 • Psoriazis;
 • Dermatită atopică;
 • Acnee;

Afecțiuni psiho-emoționale:

 • Stres;
 • Depresie;
 • Anxietate;
 • Oboseală cronică;

Pentru ca haloterapia să fie cu adevărat eficientă şi să aducă beneficii pentru sănătatea dumneavoastră, camerele saline trebuie să îndeplinească mai multe condiţii:

haloterapie 1

1.Prezența unui halogenerator

Haloterapia activă se realizează numai prin utilizarea unui halogenerator, un aparat medical care dispersează microparticule de sare în încăpere.

La Armonia Healing Center dispunem de cel mai performant halogenerator existent în prezent prin care stabilim concentraţia de sare în funcţie de patologiile şi nevoile pacienţilor.

2.Dimensiunea particulelor

Dimensiunea particulelor de sare emise din halogenerator trebuie să fie mai mică sau egală cu 5 microni pentru a pătrunde până în tractul respirator inferior la nivel de alveole pulmonare.

3. Durata sesiunii

Sesiunile pot dura de la 30 de minute la 45 de minute.

La Armonia Healing Center o şedinţă de haloterapie durează 45 de minute.

4. Clorura de sodiu pură

Singura sare care poate fi utilizată într-un halogenerator este clorura de sodiu uscată farmaceutică/medicală certificată pentru puritate și calitate.

La Armonia Healing Center folosim un produs farmaceutic, obţinut prin vacuumare într-o linie complet automatizată, în cadrul uneia dintre cele mai moderne instalaţii de prelucrare a sării din Europa.

Fiecare lot de sare farmaceutică pentru halogenerator este însoțit de un certificat de analiză ce garantează un produs obținut după cele mai înalte standarde.

Așadar, fiți atenți atunci când alegeți o salină artificială pentru a face haloterapie.

Salina Armonia Healing Center îndeplinește toate aceste standarde internațional

Beneficiile terapiei cu sare uscată (Haloterapie)

Terapia cu sare uscată, cunoscută și sub numele de Haloterapie, are numeroase beneficii atât pentru adulți, cât și pentru copii sau sportivi (amatori sau de performanță). Este o procedură naturală și sigură care nu provoacă  efecte secundare dăunătoare.

Haloterapia s-a dovedit a fi eficientă pentru bunăstarea generală a organismului, prin eliminarea toxicității de la nivelul sistemului respirator, îmbunătățirea funcționalității acestuia și a aspectului pielii, întărind totodată sistemului imunitar.

Vizita la Centrul de terapie cu sare, o dată sau de două ori pe săptămână va îmbunătăți capacitatea pulmonară, va întări sistemul imunitar, va reduce stresul și va facilita un somn mai odihnitor.

Plămânii și igiena respiratorie

haloterapie 2

Plămânii sănătoși împreună cu un sistem respirator curat, sunt cele două elemente esențiale pentru menținerea vitalității, energiei și longevității.

De ce se recomandă terapia cu sare uscată pentru îngrijirea căilor respiratorii?

Oamenii sunt expuși zilnic la factori poluanți, boli cu transmitere aerogenă, diverse bacterii, alergeni și alte substanțe iritante.

Haloterapia este cunoscută drept o metodă de curățare și detoxifiere a plămânilor, precum și de revigorare a întregului organism, oferindu-i o capacitate pulmonară crescută și un aport necesar de oxigen. Astfel, asigurând igiena corectă a sistemului respirator, calitatea vieții crește.

Cum contribuie sarea uscată la îmbunătățirea sistemului respirator?

Cercetările științifice au descoperit că particulele de sare uscată inhalate, au proprietăți bactericide, mucocinetice, hidrofile și antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației în întregul tract respirator și la dilatarea căilor respiratorii. Particulele de sare uscată sunt, de asemenea, cunoscute că accelerator al transportării mucusului, eliminării gudronului rezidual și a alergenilor străini.

Un sistem respirator curat are ca rezultat în mod natural un aport mai mare de oxigen, o energie sporită și un sistem imunitar îmbunătățit.

Sarea uscată are proprietăți absorbante  și acționează ca un burete, atrăgând substanțele străine precum virusuri, bacterii sau alte toxine de-a lungul traseului său prin tractul respirator. Comportamentul acesteia poate fi asociată cu o periuță care curăță sistemul respirator, îndepărtând acumularea de elemente străine ce provoacă diverse afecțiuni respiratorii. Plămânii curați sunt plămâni sănătoși. Începe Haloterapia astăzi!

Îngrijirea pielii, vitalitatea tenului și efectele anti-îmbătrânire

haloterapie 3

De ce este recomandată terapia cu sare uscată pentru îngrijirea pielii?

Calitatea și aspectul estetic al pielii, contribuie semnificativ la starea noastră de bine, iar odată cu trecerea anilor, pielea este primul organ care dezvăluie impactul timpului și al vieții.

Terapia cu sare uscată este o soluție excelentă pentru a îmbunătăți aspectul general al pielii.

Expunerea la sarea uscată din camera salină reduce inflamaţia, stimulează exfolierea pielii şi regenerarea celulară, îmbunătățind astfel vitalitatea tenului şi a pielii.

Şedinţele regulate de haloterapie au efect de întinerire, prin refacerea berierei naturale a tenului, lăsând pielea semnificativ mai netedă şi revitalizată.

 În ce mod îmbunătățesc sistemul tegumentar ședințele de terapie cu sare uscată?

haloterapie 4

Cercetările științifice au confirmat că microparticulele de sare au o influență benefică asupra sistemului tegumentar și asupra firelor de păr, oferind efecte curative și cosmetice. Această formă de terapie alternativă sporește activitatea canalelor ionice ale celulelor pielii și stimulează activitatea electrofiziologică, determinând astfel proprietățile protectoare ale pielii.

Sarea echilibrează nivelul pH-ului, induce procese reparatorii și regenerative în dermă, crește elasticitatea pielii, stimulează creșterea și îmbunătățește sănătatea părului. De asemenea, activează membrana celulare, sporindu-i elasticitatea, fiind astfel, o procedură utilizată în dermatologie și cosmetologie.

Cum poate ajuta haloterapia în afecţiuni psiho-emoţionale?

haloterapie 5

Stresul psihic reprezintă o stare de tensiune, de încordare şi de disconfort determinată de anumiţi factori amenințători din viața cotidiană.

Stilul de viaţă intens şi solicitant al societăţii moderne,  provocările la care suntem supuşi zilnic, ne conduc spre stări persistente de stres, anxietate, insomnie sau chiar depresie care ne afectează calitatea vieţii.

Haloterapia (terapia cu sare uscată) poate sprijini cu succes gestionarea problemelor psiho-emoţionale care interferează cu activitățile noastre zilnice și implicit cu sănătatea organismului.

Sarea produce ioni negativi şi determină corpul să producă o cantitate sporită de serotonină. Această substanţă chimică este responsabilă pentru declanşarea stării de bine. Ionii negativi ajută la normalizarea funcţiilor creierului, induc relaxare şi contribuie la un somn bun și odihnitor

PREȚURI

1 şedinţă haloterapie copil

25 lei

1 şedinţă haloterapie adult

35 lei

1 adult + 1 copil
45 lei
1 adult +  2 copii
60 lei
2 adulţi
60 lei
1 adult + 3 copii
70 lei
2 adulţi + 1 copil
75 lei
2 adulţi + 2 copii
90 lei
2 adult + 3 copii
100 lei
Pachet 6 sedinţe copil
120 lei
Pachet 12 sedinţe copil
240 lei
Pachet 6 sedinţe adult
170 lei

Pachet 12 sedinţe adult

330 lei

Pachet 6 sedinţe 1 adult + 1 copil

222 lei

Pachet 12 sedinţe 1 adult + 1 copil

420 lei

Pachet 6 sedinţe 1 adult + 2 copii

300 lei

Pachet 12 sedinţe 1 adult + 2 copii

550 lei
Pachet 6 sedinţe 1 adult + 3 copii
350 lei
Pachet 12 sedinţe 1 adult + 3 copii
680 lei
Pachet familie 6 sedinţe (2 adulţi)
300 lei
Pachet familie 12 sedinţe (2 adulţi)
580 lei
Pachet 6 sedinţe – 2 adulţi + 1 copil
375 lei
Pachet 12 sedinţe 2 adulţi + 1 copil
720 lei
Pachet 6 sedinţe 2 adulţi + 2 copii
450 lei
Pachet 12 sedinţe 2 adulţi + 2 copii
840 lei
Pachet 6 sedinţe 2 adulţi + 3 copii
500 lei
Pachet 12 sedinţe 2 adulţi + 3 copii
960 lei
Şedinţa individuală

120 lei