Cum funcționează Terapia cu sare uscată (Haloterapia)

V-ați întrebat vreodată cum funcționează terapia cu sare uscată sau haloterapia? Ei bine, dacă nu ați cunoscut până acum acest concept, vă propunem să urmăriți până la final acest articol pentru a cunoaște principul de funcționare al haloterapiei. 

Deci, cum exact devine sarea respirabilă? Haideți să vedem!

Un aparat de uz medical, numit halogenerator macină sarea şi o transformă în microparticule pe care le  dispersează sub formă de aerosoli în camera salină. Beneficiile haloterapiei constau în proprietățile naturale ale sării. Clorura de sodiu pură este foarte absorbantă, antiinflamatoare și antibacteriană. Microparticulele de sare uscată ajung până la nivel de tract respirator inferior acţionând ca un detoxifiant asupra acestuia. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene pot, de asemenea, să conlucreze pentru a elimina orice agenți patogeni care afectează căile respiratorii, permițând o respirație mai ușoară.

Imaginați-vă că o periuță de dinți îndepărtează ușor acumularea de substanțe străine din tractul respirator. Pe măsură ce căile respiratorii se eliberează, mai mult oxigen poate intra în corp, oferindu-ți mai multă energie și întărind sistemul imunitar. Orice poluanți, bacterii sau alte materiale sunt dizolvate de sare sau eliminate din organism prin procese naturale.

Pielea expusă aerului sărat poate beneficia, de asemenea, de beneficiile sării, eliminând bacteriile și reducând inflamația. Sarea uscată poate în același timp să stimuleze reînnoirea celulară și să redea elasticitatea pielii.

Haloterapia se realizează într-o salină artificială, o cameră de sare, cu microclimat de umiditate şi temperatură controlată. Temperatura este de obicei 20-21 de grade Celsius.

Sesiunile durează de obicei 45 de minute, timp în care copiii se joacă, adulţii se relaxează, iar sarea acţionează.

Sarea produce ioni negativi, acest lucru determinând organismul să elibereze mai multă serotonină, una dintre substanțele chimice care înlătură starea de anxietate şi depresie şi ne oferă starea de fericire.

La Armonia Healing Center, puteţi beneficia de toate aceste beneficii în camera salină, unde pereţii şi podeaua sunt acoperiţi de sare naturală pentru a crea un mediu sterilizat, cu ioni negativi. De asemenea, folosim cel mai perfomant halogenerator pentru a măcina sarea de calitate superioară în microparticule, creând un microclimat prielnic pentru terapia respiratorie.

În timpul sesiunii, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi, să citești o carte sau să meditezi şi să te bucuri de toate beneficiile pe care această terapie naturală le poate oferi.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări similare